Μικρό Βιογραφικό

Μικρό Βιογραφικό

Η Βάνα Παπαϊωάννου αποφοίτησε από το Ελληνικό Ωδείο Αθηνών όπου σπούδασε πιάνο με τον ειδικό μελετητή του Ν. Σκαλκώτα, Κ. Δεμερτζή, ενώ το 2003 περατώνει τις μουσικές σπουδές της, στο πρόγραμμα Master of Arts In Music του University of Indianapolis με καθηγητές τους Yorgos Manessis, John Modinos, Emanuel Piculas & Alla Halapsis. Έχει επίσης σπουδάσει Ανώτερα Θεωρητικά και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια διεύθυνσης ορχήστρας με τον μαέστρο Dr. John Zastoupil.

Από δεκαετίας και πλέον εργάζεται ως πιανίστα και μουσικοπαιδαγωγός σε ωδεία,  σχολεία και σε προγράμματα ενηλίκων. Σχεδιάζει και υλοποιεί  ‘’ εκπαιδευτικές βαλίτσες ‘’ για όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Εκπονεί εκπαιδευτικά προγράμματα μουσικής για παιδιά βασισμένα στη διαθεματική προσέγγιση της γνώσης και τη βιωματική προσέγγιση της μάθησης.

Είναι εκπαιδευτικός συνεργάτης της Εστίας Γνώσης και Πολιτισμού Χαλκίδας στο πρόγραμμα τηλεκπαίδευσης για το μάθημα της μουσικής, συνεργάτης της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Χαλκιδέων, ιδρύτρια του Piano Ensemble PHILOXENIA και συμπράττει ως πιανίστα με τους  CANTUS FIRMUS duo per Cello & Basso-ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΔΙΦΩΝΗΣ ΑΝΤΙΣΤΙΞΗΣ & ΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ. Ανήκει επίσης στο μητρώο αξιολογητών και εμπειρογνωμόνων του ΕΟΠΠΕΠ.

Έχει γράψει δύο παιδικά βιβλία για το Ν. Σκαλκώτα και έχει επιμεληθεί καλλιτεχνικά πολλά εκπαιδευτικά προγράμματα και εκδηλώσεις που αφορούν τη μουσική παιδεία της παιδικής ηλικίας