• Αρχική
  • Εργαστήρι Καλλιτεχνικής Παιδείας και Έτος Σκαλκώτα

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ - 2014

Το ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ [πρώην Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Ληλαντίων] δραστηριοποιείται από το 2004 στην προώθηση, μελέτη και ανάπτυξη των τεχνών και των γραμμάτων καθώς και στην ανάπτυξη και διάδοση του πολιτισμού και των πολιτιστικών αξιών πραγματοποιώντας μαθήματα και εκδηλώσεις που σχεδιάζονται γύρω από τον άξονα της δημιουργικής εκπαιδευτικής διαδικασίας που στοχεύει στη θετική ενεργοποίηση των παιδιών, τη μεταξύ τους συνεργασία πέρα από τις όποιες διαφορές τους και τελικά, την επαφή τους με την ποιοτική μουσική, το χορό, τη ζωγραφική και το θέατρο.

Με αφορμή τα 110 χρόνια από τη γέννηση του Χαλκιδέου συνθέτη Νίκου Σκαλκώτα δημιουργήσαμε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα βασισμένο στο μουσικό παραμύθι " Μια Γέφυρα αλλιώτικη από τις … άλλες και ο δράκος του νερού " , της Βάνας Παπαϊωάννου, με σκοπό οι αναγνώστες της παιδικής ηλικίας να ταξιδέψουν στους χώρους και τους χρόνους της μουσικής, να εξοικειωθούν με τα μουσικά ρεύματα και τις συνθέσεις του Νίκου Σκαλκώτα.

Με βαθύ στόχο την ανάδειξη της αξίας της συλλογικής μνήμης πιστεύουμε ότι αυτή η εκπαιδευτική μας προσπάθεια θα αποδώσει καρπούς και η μουσική του Ν, Σκαλκώτα θα φωλιάσει στη μουσική μνήμη των μικρών ακροατών – συναναγνωστών μας μέσα από ένα παραμύθι, για να πούμε ότι "... ζήσαμε και εμείς καλά αλλά και η μουσική καλύτερα."

Βασιλικό Ληλάντιου Πεδίου 2014

 

Νίκος  Σκαλκώτας, Μικρές Αναφορές σε ένα Μεγάλο Συνθέτη Στα πλαίσια του εορτασμού του Έτους Σκαλκώτα, το Σάββατο 13 Απριλίου στις 7.30 στη Σχολή  Πεζικού,  πραγματοποιήθηκε συναυλίακλασικής μουσικής αφιερωμένη στο Νίκο Σκαλκώτα με την Βάνα Παπαϊωάννου Πιάνο ,τους Cantus Firmus  duo per  Cello & Basso και την συμμετοχή του Κωστή Δεμερτζή, ειδικού μελετητή του Σκαλκώτα. Στα πλαίσια της συναυλίας θα παρουσιαστεί μέρους της ψηφιακά εκτυπωμένης έκθεσης "ΤΡΟΧΙΕΣ" για τη ζωή και το έργο του συνθέτη που θα πραγματοποιήσει προσεχώς, το Εργαστήρι Καλλιτεχνικής Παιδείας, για σχολεία και ενήλικο κοινό.

 

 

 

Τροχιές Ι εκπαιδευτικό πρόγραμμα για το Έτος Σκαλκώτα το οποίο περιλαμβάνει μια 36 τ.μ. εκτυπωμένων πληροφοριών για την ζωή και το έργο του συνθέτη, βιντεοπροβολή και παράλληλα εργαστήρια. Υλοποίηση Εργαστήρι Καλλιτεχνικής Παιδείας. 

 

Τροχιές  ΙΙ    Bιογραφική έκθεση ΄΄ΤΡΟΧΙΕΣ’’ - 36 τ.μ. εκτυπωμένων πληροφοριών για τον συνθέτη Ν. Σκαλκώτα απευθύνεται στο ευρύτερο κοινό με την προσδοκία μιας διαδρομής στο χώρο, στο χρόνο και την μουσική του.