Λίγες σκέψεις από καρδιάς...

Λίγες σκέψεις από καρδιάς...

ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΟΥ ΒΙΒΛΙΟ...  Υπάρχει ένα σημαντικό κομμάτι της μουσικής εκπαίδευσης το οποίο έχει υποτιμηθεί και αυτό δεν είναι άλλο από το ρόλο της στην κατάρτιση ευαίσθητων ακροατών, διότι απλά, η ακρόαση της μουσικής είναι τέχνη. Μία τέχνη την οποία, αν την είχαμε διδάξει πολύπλευρα και διαθεματικά, θα ήμασταν όλοι κερδισμένοι, οι ακροστές, οι μουσικοί, οι καθηγητές, τα ωδεία, οι ορχήστρες, οι μαέστροι, οι συνθέτες… αφού ο κόσμος της μουσικής έχει ανάγκη από όλους μας!

Με το παραπάνω σκεπτικό και με έκδηλη την ανησυχία μου γιατί οι αίθουσες των συναυλιών δε γεμίζουν ασφυκτικά με νέους και παιδιά και με αναπάντητο το ερώτημα, γιατί οι ορχήστρες μας δεν αποκτούν πια πιστούς....ακροατές κατάρτισα μια εκπαιδευτική μουσική πρόταση η οποία θα μπορούσε να καλύψει τις ανάγκες ενός εκπαιδευτικού προγράμματος για ορχήστρα ή σύνολο μουσικής δωματίου ή ενός piano ensemble με σκοπό συναυλιακά να κερδίσουμε το ενδιαφέρον των παιδιών. Έτσι απλά γεννήθηκε το μουσικό παραμύθι '' Μια Γέφυρα Αλλιωτική από τις Άλλες... κι ο Δράκος του Νερού ".

 ------------------------------------------------------------

ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΟΥ ΒΙΒΛΙΟ ... 'Οσο για τη αέναη μάχη της Μουσικής εκπαίδευσης ανάμεσα στην Ανατολή και τη Δύση μια πρόταση ανακωχής μπορεί να είναι ο Σκαλκώτας. Για αυτό το λόγο ξεκίνησα να γράψω τη βιογραφία του για παιδιά έχοντας την τιμή να είναι το πρώτο παιδικό βιβλίο που αφορά τη ζωή και το έργο ενός Έλληνα Μουσουργού με τον περίεργο τίτλο "Νίκος Σκαλκώτας, ένας συνθέτης που θέλει να τον αγαπήσουν τα παιδιά...