Η γέννηση του Philoxenia Piano Ensemble

Η γέννηση του Philoxenia Piano Ensemble

Tο Philoxenia Piano Ensemble αντιπροσωπεύει την προσωπική μου επιθυμία για μια διαφορετική πρόταση μουσικών συναυλιών η οποία βρήκε ανταπόκριση από συναδέλφους μουσικούς και εκπαιδευτικούς.

Οι συνεκτικοί ιστοί αυτού του μουσικού εγχειρήματος γεννήθηκαν μέσα από την ετών κοινή συμμετοχή σε συναυλίες που κάλυπταν ένα ευρύ μουσικό φάσμα όπως κλασική μουσική, μουσική του κινηματογράφου, έντεχνο ελληνικό τραγούδι και από τη βαθιά παράλληλη εκπαιδευτική δραστηριότητα και φιλία που μας δένει. Αυτά τα στοιχεία μας οδήγησαν στο να προτάξουμε πρώτο τον όρο Philoxenia με τον οποίο προσδοκούμε να φιλοξενήσουμε πολύπλευρες μορφές μουσικών συνόλων με επίκεντρο το πιάνο, να συμπεριλάβουμε στο μουσικό μας ρεπερτόριο, διαφορετικά είδη μουσικής και να συμπράξουμε με όσο δυνατόν περισσότερους  σπουδαστές μουσικής που  βρίσκονται αρκετά βήματα πριν την έναρξη της επαγγελματικής τους σταδιοδρομίας αλλά και παιδιά.

Η καλλιτεχνική έδρα του Philoxenia Piano Ensemble βρίσκεται στο Εργαστήρι Καλλιτεχνικής Παιδείας και αντικατοπτρίζει τις βασικές πολιτισμικές αρχές που διέπουν το καταστατικό του.